Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Хоча молодь дедалі більше обирає Instagram, загалом йому все ще далеко до Facebook, пише
Команда американських дослідників навчила штучний інтелект розпізнавати фото, які були модифіковані в графічних редакторах.

Як спекти ідеальну паску: головні секрети і найпоширеніші помилки

05.04.2018 23:00
Як спекти ідеальну паску: головні секрети і найпоширеніші помилки
Чимало господинь пече паски. Бо своя, домашня — смачніша за куповану. Але не завжди є певність, що пасочка вдасться. Навіть досвідчені кухарі побоюються, що тісто може не вирости, що зверху — розтріскається... Як цього уникнути?
 
Про тонкощі печення паски розпитуємо Людмилу Тарабан, технологиню коледжу Національного університету харчових технологій.
 
 З чого слід розпочати випікання паски?
 
 Основна сировина для дріжджового тіста на паску — борошно, молоко, сіль, дріжджі, яйця, цукор та жир. На  кілограм борошна, за традиційним рецептом, потрібно в середньому 2 склянки молока, 5 яєць, 15 — 25 грамів дріжджів, 50 — 100 грамів масла, 100 грамів цукру, 15 грамів солі. Ваніль, ароматизатори, сухофрукти, цедру лимона господині додають за власним бажанням.
 
Починають з опари. Для цього потрібні тепле молоко, дріжджі, дві столові ложки цукру та борошно (його попередньо треба добре просіяти, так воно насичуюється киснем, тож тісто буде пухким).
 
У підігріте до температури 30 — 35 градусів за Цельсієм молоко додати дріжджі, майже весь цукор і приблизно 300 грамів борошна. Тоді розмішати все і поставити розчину в тепле місце. До кінця бродіння опара збільшиться в об’ємі в 1,5 — 2 рази, у ній утворяться пухирці. Тоді досипати решту борошна, додати топлене (чи сильно розм'якшене) масло — воно краще поглине борошно, забезпечить тісту оптимальну консистенцію, збиті жовтки й цукор. Тісто ретельно вимісити й знову поставити в тепле місце.
 
 Що далі?
 
 Тісто сходить щонайменше півтори-дві години. Протягом цього часу потрібно 1-2 рази його обім’яти. Родзинки, інші сушені ягоди, цукати тощо додавати лише перед останнім обминанням. Щойно тісто підніметься втретє, сформувати з нього рівну кульку і заповнити ними форми на третину. Перед тим як поставити в піч, чекаємо, доки тісто знову підросте.
 
Пекти паски найкраще при температурі 180 — 200 градусів 30 — 60 хвилин (залежно від маси виробу).
 
Можна зробити солодку глазур: 2 столові ложки цукрової пудри змішати зі столовою ложкою молока або вершків. Наносити глазур потрібно уже на готові теплі пасочки. А якщо змащуєте їх збитим білком, обов'язково поставте ще хвилин на п'ять у гарячу духовку.
 
Чому іноді паска стає глевкою? Про це та інше читайте новому номері газети "Експрес"
 
Головні новини за добу — в нашій щоденній розсилці y Telegram
 
Ірина КОНТОРСЬКИХ
 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Y

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter