Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Лiдер нового поколiння iнтернету lifecell став першим оператором, що зробив швидкiсний зв'язок 4.5G реальнiстю, запустивши його одночасно 30 березня 2018 року в найбiльшiй кiлькостi обл
Реалізація бодай частини планів та амбітних цілей Маска здатна здійснити технологічну революцію у світіУ середньому кожен мешканець американського Л

Вчені попереджають про два негативні наслідки вегетаріанства

30.01.2018 19:44
Вчені попереджають про два негативні наслідки вегетаріанства
Науковці розповіли, що відмова від молочних продуктів знижує показник IQ на тринадцять пунктів, пише  "Країна здоров'я". 
 
Експерти побоюються, що зростання числа молодих людей, які вирішили стати вегетаріанцями, серйозно вплине на здоров'я майбутніх поколінь.
 
Фахівці відзначили: рівень інтелекту залежить від кількості йоду, що надходить з їжею. Зокрема, нестача йоду під час вагітності може призвести до негативних наслідків для майбутньої дитини.
 
Дієтолог Хелен Бонд каже, що все більше молодих людей робить вибір на користь рослинних дієт. Деякі відмовляються від молочних продуктів, замислюючись про екологію, а інші - через медичні протипоказання.
 
Натомість одним з основних джерел йоду в нашому раціоні є молочні продукти. Риба, яйця і навіть домашня птиця не дозволяють в повній мірі поповнити запас йоду в організмі.
 
Вчені з Університету Суррея оцінили рівень йоду в 47 різних молочних продуктах, включаючи соєве, кокосове, мигдальне, рисове і вівсяне молоко. Скрізь кількість йоду була мінімум на два відсотки нижча, ніж у коров'ячому молоці. Тим часом, цей елемент необхідний для правильного функціонування щитовидної залози.

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

n

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter