Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

5 червня 1819 року народився Джон Кауч Адамс - британський математик і астроном, відомий тим, що першим відкрив Нептун.
5 червня 1977 року в продажі з'явився перший персональний комп'ютер Apple II.

Дієтологи попереджають: ці продукти - найважчі для травлення

08.01.2018 14:24
Дієтологи попереджають: ці продукти - найважчі для травлення
Дієтологи склали список продуктів, які найважче перетравлюються організмом. У цей список увійшли не тільки всім відомі важкі для перетравлення продукти, а й деякі корисні овочі, зауважує wworld.com.ua.
 
Отже, які продукти довше перетравлюються організмом?
 
1. Смажена їжа
Смажені продукти вимагають найбільше часу, щоб організм повністю встиг їх переробити. Наприклад, смажений шашлик цілком засвоюється і переробляється протягом трьох днів. Але найважче організмі переробляти продукти, що містять жир, які додатково присмажуються на рослинному маслі.
 
2. Гостра їжа
Гострі страви небезпечні тим, що вони дратують слизову шлунково-кишкового тракту, і організму потрібні додаткові зусилля, щоб нейтралізувати роздратування. Медики рекомендують відмовитися від гострих продуктів (червоний перець, часник, цибуля) тим, у кого є проблеми з шлунково-кишкового тракту.
 
3. Квасоля
Цей продукт є натуральним джерелом рослинного білка і дуже корисний для здоров’я. Але є інша сторона медалі. Квасоля багата олігосахаридами, які довго засвоюються і сприяють газоутворенню, через що виникають неприємні відчуття внизу живота, здуття.
Перш ніж готувати квасолю, її слід попередньо замочити, радять експерти.
 
4. Цибуля
Зелена і ріпчаста цибуля корисна для імунної системи, вона володіє антивірусними і антибактеріальними властивостями. Але для травної системи цей продукт, все таки, важкий. Цибуля подразнює слизову шлунка і призводить до газоутворення.
 
5. Капуста
Білокачанна Капуста важко перетравлюється через вміст в ній спеціальної речовини вуглеводу рафінози.
 
6. Цитрусові
Соки з цитрусових дратують слизову шлунка і підвищують кислотність в організмі.
 
7. Шоколад і морозиво
У шоколаді міститься кофеїн і жири. У поєднанні ці два інгредієнти важко перетравлюються організмом. А до складу морозива входить молоко і жири, ця суміш також навантажує травну систему.

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

n

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter