ТЕХНОЛОГІЇ

Щодня сотні наших співвітчизників вирушають на роботу за кордон.
Камерафони – смартфони з потужною камерою. Однак для того, щоб конкурувати на сучасному ринку, треба пропонувати продукцiю, яка за своїми характеристиками переважає прилади iнших фiрм.

Чим наповнити зимовий раціон, аби не хворіти - поради фахівців

23.12.2017 19:09
Чим наповнити зимовий раціон, аби не хворіти - поради фахівців
Зима може бути сповнена радості від новорічних та різдвяних свят, сніжок і зимових прогулянок. Але вона також приносить і холодну погоду, збільшуючи ймовірність застуди та грипу.
 
Щоб уникнути болячки, варто не лише добре кутатись у теплий одяг, але й правильно харчуватись, пише УП.Життя з посиланням на Cosmopolitan. Як зменшити негативні впливи зими на наше тіло, радять дієтологи.
 
Червоний перець
 
Вітамін C зменшує втому, водночас зміцнюючи імунну систему. А це дуже важливо впродовж холодних місяців.
 
Цитрусові вважають найефективнішими продуктами, які підвищують рівень вітаміну С і захищають від застуди.
 
Втім, смачний перець має втричі більше вітаміну С, ніж апельсин, і є набагато ефективнішим, пояснює експерт з харчування Джіта Сідху-Робб.
 
"Червоний перець також містить каротиноїди та фітохімічні речовини, особливо бета-каротин, що дарує вам антиоксидантні та протизапальні властивості", – додає Джіта.
 
Копчений лосось
 
Холодна погода шкодить нашій шкірі, але вживання копченого лосося допоможе впоратися з цією проблемою. Жирні кислоти Омега-2 та Омега-6 потрібні нашому серцю, мозку і здоров’ю очей.
 
А ще вони відіграють важливу роль у структурі та зовнішньому вигляду шкіри.
 
Ці жирні кислоти є у копченому лососі, розповідає експертка з харчування Мерилін Гленвілль.
 
За її словами, жирні кислоти входять у мембрани клітин епідермісу (верхнього шару шкіри) і формують матрицю навколо клітин, допомагаючи підтримувати функції шкірного бар’єру і попереджувати втрату вологи, яка може виникнути впродовж зими.
 
Гриби
 
Гриби – чудовий додаток до зимового раціону, переконує Сідху-Робб. Вони мають антивірусні та антибактеріальні властивості, які борються з інфекціями.
 
Печериці є чудовим джерелом вітаміну D, який допомагає покращити імунну систему.
 
У грибів є цілий ряд поживних речовин на кшталт антиоксиданту селену. У грибах також є ніацин, калійна мідь та фосфор.
 
До того ж, гриби постачають білок, вітамін С і залізо.
 
Сир
 
Найбільше вітаміну D ми отримуємо від сонця, а його взимку менше. Цей вітамін відіграє величезну роль у попередженні хвороб і підтримці здоров’я на оптимальному рівні. Його нестача стримує роботу частини мозку – гіпоталамусу. А це може зробити нас сонними і демотивованими.
 
Допомоги підвищити рівень вітаміну D допоможе сир, а ще яєчний жовток, апельсиновий сік, соєве молоко, крупи, тунець, скумбрія та лосось.
 
Жирна риба
 
Одними з найвразливіших частин тіла взимку є наші легені. Вони чутливі до респіраторних інфекцій. Але Омега-3 допомагає захистити наші легені.
 
Доктор Гленвілль радить їсти продукти, багаті на Омегу-3, тричі на тиждень. Її багато у жирній рибі: сардинах, анчоусах, оселедці, лососі та скумбрії.
 
Чорниці
 
Чорниці містять більше активних антиоксидантів, ніж будь-який інший фрукт. Все завдяки високому рівню антоціанів.
 
Антиоксиданти допомагають зменшити пошкодження, спричинені токсинами і допомогти тілу захиститися від небезпечних патогенів.
 
Чорниці ідеально підходять для очистки вашого організму взимку.
 
Кориця
 
Якщо на свята ви плануєте їсти усе і без обмежень, переконайтесь, що у вашому раціоні десь та й буде кориця. Вона наповнена сильними антиоксидантами більше, ніж майже всі інші приправи і трави.
 
Кориця може покращити метаболізм і допомогти травленню, переконує доктор Мерилін Гленвілль.
 
Банани
 
Довгі зимові місяці можуть викликати не лише радість від снігу, але й смуток і перепади настрою. Якщо ви помітили це в собі, переконайтеся, що отримуєте достатньо серотоніну – "гормону щастя".
 
Тіло виробляє серотонін з триптофану, який є у таких продуктах, як банани. А також у молочних виробах, рибі, сої, сушених фініках, мигдалю і арахісу.
 
А якщо ви вищеперераховані продукти перемішаєте з неочищеними вуглеводами – на кшталт коричневого рису, цільнозернового хліба чи вівса – отримаєте ще більше користі.
 
Ці продукти стимулюють організм випустити інсулін, який допомагає транспортувати триптофан у мозок, де виробляється "гормон щастя".

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

n

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter