Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Лiдер нового поколiння iнтернету lifecell став першим оператором, що зробив швидкiсний зв'язок 4.5G реальнiстю, запустивши його одночасно 30 березня 2018 року в найбiльшiй кiлькостi обл
Реалізація бодай частини планів та амбітних цілей Маска здатна здійснити технологічну революцію у світіУ середньому кожен мешканець американського Л

Онкологи визначили найнебезпечніший продукт-збудник раку

19.11.2017 07:48
Онкологи визначили найнебезпечніший продукт-збудник раку

Навіть помірне вживання алкоголю є фактором, що підвищує онкологічний ризик. Таку заяву зробили фахівці з Американського товариства клінічної онкології, які виступили в Journal of Clinical Oncology, повідомляє "Сьогодні".

Вживання алкогольної продукції має мінімізуватися до межі, відзначили вчені. За їх словами, спиртне збільшує ризик розвитку раку ротоглотки і гортані, стравоходу, печінки, молочної залози і товстої кишки навіть в умовах не надто значного розпивання.

Експерти констатували, що люди не асоціюють алкогольні напої з онкологією. Фахівці посилаються на дані опитування National Cancer Opinion Survey, що показують, що 70% американців не сприймають алкоголь як провокуючий фактор раку. Споживача явно недооцінюють значимість зв'язку між вживанням спиртного і появою раку, кажуть аналітики.

На їхню думку, необхідно просвіщати громадськість про тих онкологічних ризики, які пов'язані з пристрастю до спиртних напоїв.

"Починаючи з 2012 року, 5,5% всіх нових випадків розвитку раку і 5,8% всіх смертей від онкозахворювань в світі були пов'язані з вживанням алкоголю", – йдеться в заяві фахівців.

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Y

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter