У суд, проти Росiї

Подробиці
Фото: guide.kyivcity.gov.ua

Жорстокий інцидент стався у київській школі №81 - на перерві однолітки побили 13-річного підлітка, який перебував на інклюзивній формі навчання. Хлопчик 10 днів приховував травму від мами, аж поки жінка сама не помітила, що у нього дуже збільшилася одна нога.

23.04
Подробиці
Скриншот з відео

У російській армії розгорівся грандіозний скандал: з'ясувалося, що солдати ЗС РФ випадково розстріляли своїх же військових під Очеретиним Донецької області. При цьому вони були впевнені, що ліквідували "зрадників з РДК", які воюють на боці України.

23.04
Подробиці
Фото: mil.in.ua

Законопроект про допомогу Україні від США має надійти до Сенату сьогодні, 23 квітня. Якщо його ухвалять у верхній палаті Конгресу, то президент Джо Байден заявив, що підпише закон негайно, щоб "швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення їхніх нагальних потреб на полі бою".

23.04
Судові історії
Фото freepik.com

До розгляду справи в суді нападник не просив у жінки пробачення й не пробував примиритися.

23.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що у 2024 році російська армія отримає нові зразки озброєння: зокрема, перші зразки зенітно-ракетного комплексу нового покоління С-500 у двох модифікаціях.

23.04
Подробиці
Фото з відкритих джерел

Закарпатський ОТЦК та СП сьогодні, 23 квітня, повідомив про смерть чоловіка, якого мобілізували напередодні. Дорогою до навчального центру у нього стався епілептичний приступ.

23.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Українці за кордоном нині не можуть отримати закордонні паспорти. Видача документів наразі можлива тільки для дітей до 12 років. Чому так?

23.04
Подробиці
Скріншот з відео.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини замайорів прапор України. Його встановили морпіхи 35-ї бригади ВМС ЗСУ.

23.04
Люди і проблеми
Фото Ярослава СТАНЧАКА

Експерти фіксують гострий дефіцит робочих рук: уперше пропозицій набагато більше, ніж тих, хто шукають роботу.

23.04
Подробиці
Атака на Одесу 23 квітня. Фото: t.me/odeskaODA

Росія у ніч на 23 квітня знову здійснила обстріл території України. Проте, у Повітряних Силах ЗСУ цього разу побачили певні відмінності.

23.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії

"Довгий Нептун" – улюблена ракета України для атак на Чорноморський флот Росії. Попри те, що остання атака "Нептуна" була не настільки вдалою (рятувальне судно російського флоту "Комуна" не зазнало серйозних пошкоджень), ця ракета вже стала прокляттям Чорноморського флоту РФ.

23.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

На Полтавщині суд визнав винним батька сімох неповнолітніх дітей в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Феміда призначила покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, яке замінила на два роки іспитового терміну.

23.04
Подробиці
Фото НАБУ.

НАБУ повідомило про підозру міністру аграрної політики. Мова іде про уродженця Львівщини Миколу Сольського. Через земельні оборудки йому загрожує 12 років тюрми.

23.04
Подробиці
Фото: Facebook Andrij Sybiha

Відсьогодні чоловіки призовного віку втратять можливість отримувати консульські послуги. Вони зможуть лише оформлювати документи для повернення до України.

23.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Великобританія ухвалила рішення надати Україні найбільший в історії пакет військової допомоги. У ньому є катери, ракети великої дальності Storm Shadow, набої та бронетехніка.

23.04
Подробиці
Фото: t.me/DeepStateUA

Російська армія продовжує наступ в Очеретиному Донецької області. Опубліковані ворогом кадри свідчать, що окупанти зайняли центральну частину селища та загалом більшу його частину.

22.04
Подробиці
Фото з відкритих джерел

Країни-члени ЄС дедалі більше перебувають під тиском щодо надання Україні терміново необхідних передових систем протиповітряної оборони, але зусилля загрузли в небажанні переміщувати обладнання, яке життєво важливе для України.

22.04
Подробиці
Фото: t.me/synegubov

Майже 61 мільярд доларів американської допомоги вже зовсім скоро можуть бути отримані Україною: щоб зміцнити свою оборону перед ймовірним наступом Росії. Його ціллю стане місто Харків, вважає The Sun.

22.04
Подробиці
Скриншот з відео

Удар по Харкову 22 квітня: зруйнована телевежа. У соцмережах поширюють кадри жахливої атаки окупантів, об'єктом якої цього разу стали ЗМІ. Зокрема, армія РФ вдарила по телевежі.

22.04
Подробиці
Фото: facebook.com/UA.National.Police

Валерій та Віталій Василаке, підозрювані у вбивстві поліцейського Максима Зарецького на Вінниччині, перебувають під вартою. Суд сьогодні обрав запобіжний захід для батька і сина: два місяці без права внесення застави.

22.04
Подробиці
Фото Ярослава Станчака

Призначення субсидій в неопалювальний сезон, з 1 травня по 30 вересня, для переважної більшості одержувачів відбудеться автоматично. Проте частині субсидіантів доведеться повторно подавати заяви про призначення житлової допомоги. Кому саме?

22.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Секретар РНБО України заявив, що Путін нападе не лише на три країни Балтії, але і на Молдову та Казахстан. Водночас Володимир Зеленський вважає, що плани російського диктатора ще більші.

22.04
Здоров'я
Фото depositphotos.com

Хворіють на неї переважно діти, проте недуга може вражати й дорослих.

22.04
Подробиці
Фото СБУ.

СБУ викрила на Хмельниччині настоятеля храму УПЦ (МП), який підтримував війну і вихваляв Путіна перед вірянами. Йому загрожую 5 років тюрми.

22.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Росіяни збільшили вагу бойової частини Shahed-136 із 50 до 90 кілограмів. Ефективність може зрости на 70 відсотків, зате дальність польоту може зменшитися із 1350 до 650 кілометрів.

22.04
Подробиці
Фото зі сторінки Посольства України у Німеччині у Фейсбук.

У Німеччині в деяких районах більше не хочуть приймати біженців із України через великий потік мігрантів. Там заявляють, що інтеграція всіх прибулих більше неможлива.

22.04
Cпорт
Фото instagram.com/fvu.official

Новий наставник збірної України зароблятиме 100 тисяч євро на рік і поєднуватиме роботу в Україні та японському клубі.

22.04
Подробиці
Фото Генштабу ЗСУ.

Допомога від США буде рятівною для України, але не змінить хід війни. Американські аналітики так вважають, бо пакет допомоги був заблокований у Конгресі протягом шести місяців і за цей час київські військові зіткнулися з гострою нестачею боєприпасів, у той час, як Росія використовувала перевагу.

22.04
Подробиці
Фото: wikimedia.org

Великий пакет допомоги від Сполучених Штатів, за який у суботу проголосував Конгрес, може змінити ситуацію на полі бою і покращити становище українських сил, адже містить потужну зброю.

22.04
Подробиці
Фото Зі сторінки дмитра Плетенчука у Facebook

Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня отримав нового керівника. Ним став капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук уже упрацював під керівництвом Наталії Гуменюк, але був звільнений за дивних обставин, пишуть у ЗМІ.

22.04
показати більше