Росія готує авіаудари по Україні. Що маємо, аби їх відбити

Подробиці
Фото: Maxar Technologies

Видання The New York Times проаналізувало супутникові знімки та з'ясувало, де Росія розміщує ядерну зброю на території Білорусі. Об'єкт розташований за 190 кілометрів на північ від українського кордону на військовому складі поблизу міста Осиповичі.

10.05
Подробиці
Фото з відкритих джерел

Російський замок, який розташований на кордоні графств Кент і Сассекс у Великій Британії, цього тижня був позбавлений дипломатичного статусу, оскільки підозрюється у використанні російською військовою розвідкою для зустрічей та вербування британських агентів, пише The Times.

10.05
Подробиці
Фото: wikimedia.org

Перші винищувачі F-16 із Заходу прибудуть в Україну за кілька тижнів, повідомляє високопоставлене військове джерело, пише британське видання The Standard.

10.05
Подробиці
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ, частина з цих бригад потрібні для потенційного захисту Києва.

10.05
Подробиці
Фото: wikipedia.org

Ракетами "Іскандер" Росія обстрілює цивільну інфраструктуру України. Щомісяця в РФ виготовляють 40 таких балістичних ракет.

10.05
Подробиці
Фото: telegram.org

У центрі Санкт-Петербурга пасажирський автобус впав у річку Мойку. Це сталось сьогодні, 10 травня. Автобус повністю пішов під воду, вже підтверджено загибель 3 людей.

10.05
Подробиці
Фото з Telegram

Російські військові змогли захопити декілька населених пунктів у Харківській області, повідомив журналіст. Тим часом місцева влада повідомляє, що втрат територій немає.

10.05
Cпорт
Фото instagram.com/sadurskaterina

Спортсменка стала переможницею загального заліку серед жінок і поставила два рекорди.

10.05
Подробиці
Фото: АрміяІнформ

Ворог скидає на наші території по 130 керованих авіабомб на день.

10.05
Подробиці
Фото: eadaily

На параді був єдиний бойовий танк Т-34 часів Другої світової війни.

10.05
Люди і проблеми
Фото uk.wikipedia.org/wiki/Finnair

Російський комплекс радіоелектронної боротьби “Поле-21” може не лише глушити сигнал, а й підміняти його.

10.05
Подробиці
Фото: вікіпедія

В Кабміні порівняли мобілізацію ув'язнених в Україні з російським "Вагнером".

10.05
Подробиці
Фото: t.me/VadimFilashkin_donoda

Загарбники посилили обстріли північного кордону області: військові тримаються, а цивільне населення евакуйовують.

10.05
Подробиці
Фото: ДПСУ

Прикордонники були шоковані безглуздим вчинком українця.

10.05
Подробиці
Фото Генштабу ЗСУ.

Збройні сили України відвели загрозу Росії взяти Часів Яр. Заступник командира другого штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової київської бригади, який разом з побратимами захищає позиції в районі Часового Яру, запевняє, що Росія відправляє своїх солдатів "майже завжди в одну сторону".

10.05
Люди і проблеми
Фото pixabay.com

На вартість пального, як кажуть експерти, впливає, зокрема, й курс національної валюти.

10.05
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Заступниця міністра енергетики повідомила, що уряд розглядає можливість підвищення ціни на електроенергію для населення. Перший заступник голови комітету Верховної ради з енергетики заявив, що ціна зросте у півтора раза.

10.05
Подробиці
Фото ДБР.

Учасники злочинної групи не видавали у раціон солдатів продукти, які поставляли в частину. Майже 1 тисяча військовослужбовців не отримували якісне харчування.

10.05
Подробиці
Фото зі сторінки Віктора Орбана у Фейсбук.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про підтримку так званого "мирного плану" Китаю щодо врегулювання війни в Україні. У ньому, нагадаємо, немає жодного слова про відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ чи справедливого міжнародного суду за військові злочини РФ на українській землі.

10.05
Подробиці
Фото Генштабу ЗСУ.

Західна розвідка прогнозує посилення атак Росії на Україну в найближчі тижні. Джерела СNN стверджують, що новий масштабний наступ РФ почнеться на початку літа.

10.05
Подробиці
Фото МНС Росії.

Дрони атакували найбільший нафтопереробний завод у Калузькій області Росії. Цей НПЗ зазнавав атаки ще й 15 березня. Він розташований на відстані приблизно 400 кілометрів від кордону з Україною.

10.05
Подробиці
Скріншот з відео.

Новий випуск "Жіночого кварталу", у якому артисти жартували про скандал з начальником Рівненського ТЦК Олександром Ярмошевичем, обурив не тільки користувачів мережі. Депутати звернулися до Генерального прокурора та Служби безпеки України.

09.05
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Депутат Верховної Ради вважає, що ухилянтам таки блокуватимуть рахунки. Підставою для цього буде те, що військовозобов'язані масово не платитимуть штрафів.

09.05
Подробиці
ФОТО: RFE/RL.

У столиці Сербії пройшов марш, на якому учасники тримали в руках прапори Росії, Білорусі, а також символіку путінського режиму. Спікери цинічно говорили про "сербсько-російську дружбу".

09.05
Подробиці
Фото ОП.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має перевагу на полі бою. Утім, глава держави пообіцяв, що ЗСУ перехоплять ініціативу після того, як прийде військова допомога від США.

09.05
Подробиці
Фото Поліції Львова.

Військовий капелан захотів заробити організацією незаконного перетину кордону. Його спроба зазнала невдачі.

09.05
Cпорт
Фото facebook.com/fvvo.volley

На волейболістів-відмовників чекає дискваліфікація. Двері в національну збірну для них зачинено назавжди.

09.05
Подробиці
Фото Генштабу ЗСУ.

Російська армія зазнала величезних втрат у боях за Часів Яр. Британська розвідка інформує, що своєї мети окупанти так і не досягнули.

09.05
показати більше