Пенсії для Донбасу: платити чи ні?

Подробиці
Фото Генштабу ЗСУ.

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході, а найменше - у центрі країни. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні.

25.04
Подробиці
Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з Росією: що сказав глава католицької церкви

"Краще мир, ніж безкінечна війна": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів. Подробиці

25.04
Люди і проблеми
Фото freepik.com

Як і попереджали синоптики, другий місяць весни таки здивував своїм мінливим настроєм.

25.04
Подробиці
Фото зі сторінки Посольства України в Литві.

Услід за Польщею, Литва також допускає, що допоможе Україні повернути чоловіків. Однак влада ще буде думати над тим, як саме реалізувати цей намір.

25.04
Подробиці
Фото: telegram.org

Заступник Шойгу порушив ключовий постулат Путіна. Британська розвідка вважає, що арешт заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова є найсерйознішим скандалом, який стався в російському відомстві з моменту відставки міністра оборони Анатолія Сердюкова в листопаді 2012 року.

25.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Заборона отримувати паспорти за кордоном спричинила паніку у багатьох чоловіків. Утім, українці можуть отримати "сірий" паспорт за кордоном: що це за документ і як він полегжить життя.

25.04
Політика
Фото en.wikipedia

Росія почала виводити свої так звані миротворчі сили з Карабаху, який повернувся під контроль Азербайджану.

25.04
Подробиці
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Україна повинна готуватись до нових масованих атак з боку Росії. Адже ворог намагатиметься зупинити поставки озброєння, яке США передають у новому пакеті військової допомоги.

25.04
Подробиці
Фото ДБР.

У Миколаєві пролунали вибухи, які не пов'язані з російським обстрілом. Двоє військових загинули, ще двоє отримали поранення.

25.04
Подробиці
Фото: telegram.org

В Омську, РФ, загорілися ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі, за даними МНС, склала 1000 квадратних метрів. Російські рятувальники запевняють, що постраждалих немає.

25.04
Подробиці
Доха, Катар. Фото з відкритих джерел

У Катарі на вихідних відбудеться зустріч, на якій обговорять пропозицію України щодо припинення війни. Участь Китаю розглядається як ключова, але Пекін тримає дистанцію.

25.04
Подробиці
Фото з відкритих джерел

Білий дім впевнений у тому, що Україна дотримуватиметься зобов'язань не застосовувати американські озброєння, в тому числі ракети ATACMS, поза своєю суверенною територією.

25.04
Політика
Фото en.wikipedia.org/wiki/MGM-140_ATACMS

Після пів року обговорень, дискусій і торгів американський Конгрес зрештою проголосував за пакет допомоги для Києва на майже 61 мільярд доларів.

25.04
Подробиці
Скрин з відео

Польща готова допомогти Україні у поверненні громадян призовного віку чоловічої статі та допомогти Україні у війні проти Росії, заявив у середу міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш.

25.04
Подробиці
Фото: facebook com inukraineofficial

Виявляється, ці ракети вже були в Україні. Що ними вражали.

24.04
Подробиці
Фото: Getty Images

Український міністр продовжує просити допомогу, тепер у Євросоюзу.

24.04
Подробиці
Фото: Вікіпедія

І зробити це можна значно дешевше, ніж за допомогою ЗРК Patriot.

24.04
Подробиці
Скрін з відео

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у середу підписав закон про надання надзвичайно важливої ​​військової допомоги Україні. Місяці переговорів і дебатів закінчилися. Допомога почне прибувати в Україну у найближчі години.

24.04
Подробиці
Оцінила сина у мільйон доларів: жінка намагалася продати власну дитину, щоб відкрити бізнес

У Дніпрі поліція затримала 19-річну дівчину, яка продавала свого дворічного сина. Дитина нібито "заважала їй влаштовувати особисте життя".

24.04
Здоров'я
Фото freepik.com

Після укусу може розвинутися кропив'янка, набряк Квінке й навіть анафілактичний шок.

24.04
Подробиці
Скрін з відео

Росіяни відібрали в нього український паспорт і хотіли дати свій, але Іван Якович був категорично проти. Чоловік сам під обстрілами вийшов з окупованої частини Очеретиного. Дивовижу історію патріота з Донеччини розповів очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

24.04
Подробиці
Скрін з відео

У мережу потрапили декілька відео, знятих у Паспортному сервісі ДП “Документ” у Варшаві. На записах чоловіки і жінки сваряться з працівниками центру і вимагають видати їм документи. Люди не добирають слів.

24.04
Люди і проблеми
Фото pixabay.com

53-річний Олег Вагін із Микулинців, що на Вінниччині, близько десяти років вирощує цю культуру.

24.04
Подробиці
Фото: wikimedia.org

Уряд Канади дозволив корпорації Airbus використати російський титан для свого виробництва на території країни, попри санкції, введені Оттавою проти російського виробника титану “ВСМПО-Авісма”.

24.04
Подробиці
Фото: Baza

У Росії заарештувала заступника міністра оборони Сергія Шойгу. Спершу повідомлялося, що Тимура Іванова затримали нібито за отримання хабаря, але у російських ЗМІ просочилася інформація, що справжня причина арешту високопоставленого чиновника Міноборони РФ - держзрада.

24.04
Подробиці
Фото Міноборони РФ.

У російській армії фіксують рекордне дезертирство з початку війни. Найбільше відмовляються захищати рідну країну чоловіки з Московської області.

24.04
Подробиці
Фото з Вікіпедії.

Міністр оборони РФ обіцяє підвищити інтенсивність ударів по складах із західною зброєю. Водночас аналітики ISW вважають, що росіяни посилять удари ракетами та дронами, щоб встигнути максимально завдати шкоди українській інфраструктурі до того, як прийде допомога зі США.

24.04
Подробиці
Фото: wikipedia.org

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Також МЗС США повідомило, що журналісти-розслідувачі, які критикували владу, іноді ставали мішенню самої влади.

24.04
Подробиці
Скріншот з відео.

У школі на Тернопільщині зафіксували жорстоке побиття дітей. Після багатьох звернень батьків поліція таки взялася за справу. Поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення на директора навчального закладу.

24.04
показати більше