Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Хоча молодь дедалі більше обирає Instagram, загалом йому все ще далеко до Facebook, пише
Команда американських дослідників навчила штучний інтелект розпізнавати фото, які були модифіковані в графічних редакторах.

Спеціалістка з персонального харчування розповіла про користь і шкоду молодої картоплі

25.07.2018 12:30
Спеціалістка з персонального харчування розповіла про користь і шкоду молодої картоплі
100 грамів молодої картоплі забезпечує майже половину денної норми вітаміну С, необхідного для нормальної роботи нервової та ендокринної систем, засвоєння заліза. Про це в коментарі газеті "Експрес" розповіла Олена Шевченко, спеціалістка з персоналізованого харчування. 
 
"Крім того, калорійність молодих бульб нижча від зрілих,  — розповідає вона.  — Скажімо, 100 грамів зрілої картоплини містить у собі 90 калорій, а молодої — не більше як 50. Крім того, у молодій картоплі  міститься до 80% води, у ній менше, ніж у старій, простих цукрів і крохмалю. Усі корисні речовини, якими багата молода картопля, легко засвоювані. Але важливо знати, що концентрація їх у бульбах зменшується від шкірки до серцевини.
 
Людям, у яких часто виникають закрепи, а також хворим на цукровий діабет краще обмежити вживання молодої картоплі до 150 грамів на порцію до двох разів на тиждень. 
 
Загалом молоду картоплю можна їсти щодня, не перевищуючи норму 200 — 250 грамів для дорослого та до 200 грамів для дитини. Але! Смажена картопля — шкідлива, через високий вміст жиру, на якому її готують. Від такої страви користі не буде.
 
Головні новини за добу — в нашій щоденній розсилці y Telegram 
 
Христина БІЛЯКОВСЬКА
 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Y

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter